Asuinalue

Punavuori; auringonvalon, hymyilevän naapurihengen ja kauneuden kaupunginosa. Etelä-Helsinki tarjoaa maamme runsaimman valikoiman kahviloita, ravintoloita ja erilaisia kivijalkakaupan erikoismyymälöitä.

Ratakatu

Helsingin parhaalla paikalla

Ydinkeskustan läheisyydestä kertoo varmasti parhaiten, että Stockmann on vain 600 metrin päässä. Ratakatu 9:n asukkaana sinulla on kaikki kaupungin kiinnostavimmat kaupat, ravintolat ja baarit sekä kulttuuripalvelut kävelymatkan päässä.

Meri ja puistot vieressä

Sen lisäksi että asut Insinööritalossa aivan ydinkeskustan vieressä, Ratakadulta ja siitä etelään löytyy myös kilometrien pituisia rantapromenadeja, rauhallisia puistoalueita, suosituimpia lastenpuistoja sekä ihania uimarantoja.

Sijoitus tulevaan

Koti on usein ihmisen suurin sijoitus. Historiallisesti tarkasteltuna Helsingin eteläinen kantakaupunki on ollut yksi turvallisimmista ja tuottavimmista pääomaluokista.

Kahvilat ja ravintolat

1. Yes yes yes
2. G-Livelab
3. Vinkkeli
4. Pastis
5. Ventuno
6. Maxill
7. Café Succès
8. Lungi
9. Brooklyn Cafe
10. Green Hippo Café
11. Ravintola Sea Horse

Galleriat ja museot

12. Galerie Forsblom
13. Galleria Helsinki Contemporary
14. Galleria Lemmetti
15. Designmuseo
16. Arkkitehtuurimuseo
17. KOM-Teatteri
18. Johanna Gullichsen
19. Artek 2nd cycle

Koulut ja päiväkodit

20. Helsingin Normaalilyseo + École Jules Verne
21. Tehtaankadun ala-asteen koulu
22. Päiväkoti Rööperi
23. Päiväkoti Axel
24. Päiväkoti Engel Albert
25. Päiväkoti Ankkalampi
26. Päiväkoti Engel Seppä
27. Päiväkoti Onnela

Ravintolat ja baarit

Eteläisen Helsingin ravintolatarjonnasta löydät varmasti vaihtoehdon omaan makuusi. Nauti rauhallinen illallinen esimerkiksi Vinkkelissä tai Maxillissä. Mikäli kaipaat rennompaa tunnelmaa, löydät sitä Pastiksesta tai Lungista. Musiikin ja kulttuurin ystäville G-livelab on oiva vaihtoehto aivan kulman takana kodistasi. Newyork-tyylisten bageleiden ja loistavan kahvin kotipesää unohtamatta – Brooklyn Cafe on vain 350 m päästä kodistasi.

Kulttuuririennot ja palvelut

Ratakadulla sijaitsevan Koulupuistikon toisella puolella sijaitsee suomalaisen designin kehto Designmuseo ja samassa korttelissa Designmuseon takana Arkkitehtuurimuseo. Ratakadun ympäristössä sijaitsee myös useita maamme ykkösgallerioita kuten Helsinki Comtemporary. KOM teatteri tarjoilee ajassa kiinni olevia kotimaisia kantaesityksiä.

Isot kaupat ja pienet erikoisliikkeet

Ratakadun ympäristössä nautit yhtäältä kaikista keskustan tavaratalojen ja kauppakeskusten palveluista sekä toisaalta Ullanlinnan ja Punavuoren pienten kivijalkaliikkeiden tarjonnasta. Mainitsemisen arvoisia erikoisliikkeitä ovat esimerkiksi Artek 2nd cycle Pieni Roobertinkadulla ja Johanna Gullichsenin lippulaivamyymälä Erottajalla, molemmat alle 300 m päässä kodistasi.